Oppskrifter
Fersk Pasta til 6 stk:
600g hvetemel, type ”00”
6 stk egg
1,5 ss olivenolje
1 ts salt
Denne skal lagen i en kjøkkenmaskin med eltekrok (for deig) - Lag denne dagen før eller i god tid.
1. Ha egg og olivnolje i bollen og kjør den på lav hastighet.
2. Tilsett ca halvparten av melet og salt og la den kjøre til alt er blandet inn.
3. Ha i nesten alt av mele som er i gjen og la den kjøre til alt er blandet inn.
4. Tilsett det siste melet og la deigen kjøre i 10-15 minutter til det er en glatt og kompakt deig.
5. Når deigen er klar skal den tas ut av bollen og pakkes godt inn i plastfolie eller en pose slik at den ikke tørker ut. Sett deigen i kjøleskapet over natten eller i minst 4 timer.
6. Kjevle ut pastaen for hånd, eller bruk pastamaskin. Kna deigen litt og kjevle den ut så den passer bredden på pastamaskinen. Still maskinene inn på det bredeste hakket og kjør deigen gjennom. Brett deigen to ganger og kjør den gjennom maskinen på nytt. Fortsett sånn to til tre ganger på hvert hakk. Når du er fornøyd med tykkelsen på pastaen er den klar til videre bruk.