Oppskrifter

Fersk Pasta til 6 stk:

600g hvetemel, type ”00”
6 stk egg
1,5 ss olivenolje
1 ts salt

Denne skal lagen i en kjøkkenmaskin med eltekrok (for deig) - Lag denne dagen før eller i god tid.

1. Ha egg og olivnolje i bollen og kjør den på lav hastighet.

2. Tilsett ca halvparten av melet og salt og la den kjøre til alt er blandet inn.

3. Ha i nesten alt av mele som er i gjen og la den kjøre til alt er blandet inn.

4. Tilsett det siste melet og la deigen kjøre i 10-15 minutter til det er en glatt og kompakt deig.

5. Når deigen er klar skal den tas ut av bollen og pakkes godt inn i plastfolie eller en pose slik at den ikke tørker ut. Sett deigen i kjøleskapet over natten eller i minst 4 timer.

6. Kjevle ut pastaen for hånd, eller bruk pastamaskin. Kna deigen litt og kjevle den ut så den passer bredden på pastamaskinen. Still maskinene inn på det bredeste hakket og kjør deigen gjennom. Brett deigen to ganger og kjør den gjennom maskinen på nytt. Fortsett sånn to til tre ganger på hvert hakk. Når du er fornøyd med tykkelsen på pastaen er den klar til videre bruk.

  • Kokkekurs for barn

    3. Mars 2024 - kl. 12.00

    Har du barn som synes matlaging er spennende?
    Da er kokkekurs for barn midt i blinken.
    Sammen med våre kokker får barna lage en 3-retters meny basert på gode, norske råvarer i sesong.


    -

    -

    Les mer 
  • Bistro kveld på Øvre Sem Gård

    19. Oktober 2024 - kl. 18.00

    Kalven Arne fra våre trofaste venner på Bergvang Gård har levd et godt liv på beite rundt Semsvannet. Det har resultert til kvalitetskjøtt på øverste nivå og noe som vi mener burde hedres med en egen kveld i restauranten hos oss.

    Les mer 
  • Familiejulebord 2024

    1, 8, 15 Desember 2024 - kl. 13.00 / 17.00

    Etter en kjempesuksess gjentar vi Familiejulebord i 2024 på Øve Sem Gård.

    Vi inviterer til familie julebordsbuffet med et rikt utvalg av hjemmelagde varme -og kalde julefavoritter, kaker og desserter.
    Det blir juleverksted for alle barn og kanskje nissens hjelper kommer?

    -

    Les mer