Oppskrifter

Fersk Pasta til 6 stk:

600g hvetemel, type ”00”
6 stk egg
1,5 ss olivenolje
1 ts salt

Denne skal lagen i en kjøkkenmaskin med eltekrok (for deig) - Lag denne dagen før eller i god tid.

1. Ha egg og olivnolje i bollen og kjør den på lav hastighet.

2. Tilsett ca halvparten av melet og salt og la den kjøre til alt er blandet inn.

3. Ha i nesten alt av mele som er i gjen og la den kjøre til alt er blandet inn.

4. Tilsett det siste melet og la deigen kjøre i 10-15 minutter til det er en glatt og kompakt deig.

5. Når deigen er klar skal den tas ut av bollen og pakkes godt inn i plastfolie eller en pose slik at den ikke tørker ut. Sett deigen i kjøleskapet over natten eller i minst 4 timer.

6. Kjevle ut pastaen for hånd, eller bruk pastamaskin. Kna deigen litt og kjevle den ut så den passer bredden på pastamaskinen. Still maskinene inn på det bredeste hakket og kjør deigen gjennom. Brett deigen to ganger og kjør den gjennom maskinen på nytt. Fortsett sånn to til tre ganger på hvert hakk. Når du er fornøyd med tykkelsen på pastaen er den klar til videre bruk.

  • Bistro kveld på Øvre Sem Gård

    19. Oktober 2024 - kl. 18.00

    Kalven Arne fra våre trofaste venner på Bergvang Gård har levd et godt liv på beite rundt Semsvannet. Det har resultert til kvalitetskjøtt på øverste nivå og noe som vi mener burde hedres med en egen kveld i restauranten hos oss.

    Les mer 
  • Øl-bryggers middag med Wettre Bryggeri

    20. April 2024 - kl. 18.00

    Alt ligger til rette for en god mat, øl og kanskje noen cocktails på Øvre Sem Gård når vi lager en 4-retters meny på sesongens beste råvarer, og matcher det med kanskje verdens beste øl?

    Les mer 
  • Helaften hos Holtsmark på Øvre Sem Gård

    9. Mars 2024 - kl. 18.00

    Vi baserer menyen på sesongens beste råvarer, akkompagnert med nøye utvalgt drikke følge. Alkoholfrie alternativ vil selvfølgelig være tilgjengelig for de som ønsker det.

    Les mer 
  • Kokkekurs for barn

    3. Mars 2024 - kl. 12.00

    Har du barn som synes matlaging er spennende?
    Da er kokkekurs for barn midt i blinken.
    Sammen med våre kokker får barna lage en 3-retters meny basert på gode, norske råvarer i sesong.


    -

    -

    Les mer 
  • Kokkekurs for voksne

    På forespørsel - Minimum 6 personer

    Bli den beste på hjemmekjøkkenet!
Et hyggelig avbrekk i en hektisk hverdag, eller som en teambuilding-aktivitet for både private og bedrifter har dere mulighet til å tilberede og lage en 3-retters meny basert på sesongens beste råvarer og tradisjonsrike teknikker sammen med våre kokker.

    Les mer 
  • Familiejulebord 2024

    1, 8, 15 Desember 2024 - kl. 13.00 / 17.00

    Etter en kjempesuksess gjentar vi Familiejulebord i 2024 på Øve Sem Gård.

    Vi inviterer til familie julebordsbuffet med et rikt utvalg av hjemmelagde varme -og kalde julefavoritter, kaker og desserter.
    Det blir juleverksted for alle barn og kanskje nissens hjelper kommer?

    -

    Les mer